Basisbezoek vliegbasis Volkel 25-11-19

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Basisbezoek avondvliegen Volkel

Op maandagavond 25 november waren we met een twintigtal leden van Spotting Group Volkel welkom op de vliegbasis om tijdens het avondvliegen van de F-16’s foto’s te maken. Er vertrokken deze avond 7 F-16’s die bij de oplijnen voor de startbaan mooi hebben kunnen fotograferen. Aangezien er op statief gefotografeerd moet worden blijft het altijd een uitdaging. Het is natuurlijk wel fijn als de kist een tijdje stil blijft staan omdat je met langere sluitertijden werkt.

Ook werden de kisten gefotografeerd nadat ze terug keerden van hun missie,dit gebeurde bij het zogenaamde Hot Pit Refuel Point. Hier staan enkele lampen opgesteld waar de kisten door worden belicht. Inmiddels was de luchtvochtigheid aardig gestegen wat we merkten aan de beslagen lenzen en wat ook weer terug te zien is in de foto’s. Ook de traumaheli stond in de buurt dus daar hebben we ook wat leuke avondplaatjes van kunnen maken. Wederom weer een super gave avond gehad met dank aan de Koninklijke Luchtmacht en het bestuur van de Spotters vereniging!