Amsterdam Crusaders 07-07-2018

geplaatst in: Sport | 0
Album: Amsterdam Crusaders

Amsterdam Crusaders 07-07-18

Op ons tripje naar Finland zaten we op de heen en terug weg in het vliegtuig met het American Footballteam de Amsterdam Crusaders. Zij moesten een wedstrijd spelen in Finland en zaten de eerste nacht ook bij ons in het hotel. Zodoende hebben we veel contact gehad met de spelers en coaches. Op de terugweg ontstond het idee om eens te vragen of we een keer konden fotograferen tijdens één van hun wedstrijden in Amsterdam. Dit idee werd zeer positief opgepakt en de afspraak voor 7 juli was gemaakt met Ronald Hein,één van de coaches.

Rond 15.00u kwamen we op die dag aan op Sportpark Sloten waar de wedstrijd van het 2e team van de Crusaders al aan de gang was. De ontvangst door Diny was hartelijk en we herkenden meteen enkele teamleden die ons ook van harte welkom heten. We kregen de uitleg waar we mochten gaan staan en waar niet. Met de kaarten die we kregen konden we bijna overal gaan staan,dicht op de actie dus.Allereerst was het 2e team van de Crusaders aan de beurt,zij speelden voor de Runners Up Bowl tegen een club uit Den Haag,de Den Haag Raiders. Een leuke opwarmer voor de wedstrijd van het eerste team. We konden ons nu een beetje inleven in de spelregels en kijken waar we leuke foto’s konden maken. 2 fotografen,Bob en Sandra,die meestal aanwezig zijn bij het team konden ons ook nog wat tips en uitleg geven over de spelregels.Het blijkt dat tijdens de wedstrijd op veel verschillende plaatsen op het veld actie is dus niet alleen waar de bal is. Even wennen dus maar uiteindelijk leuk kunnen fotograferen. De wedstrijd werd gewonnen door de Crusaders met 17-14. Hopelijk een goed teken voor de volgende wedstrijd,deze begon om 18.00u. Officiële speeltijd van een wedstrijd is 4 x 15 minuten met een rusttijd van 20 minuten. Gemiddeld duurt een wedstrijd dan ongeveer 2,5 tot 3 uur! Deze vriendschappelijk wedstrijd werd tegen een team uit Polen gespeeld,de Wroclaw Panthers. Nadat de volksliederen van beide landen gespeeld waren kon de wedstrijd beginnen.Helaas voor de “Cru” niet de gewenste afsluiting van het seizoen,de stand werd uiteindelijk 6-9 voor het Poolse team. Ondanks dit hebben we toch een gave dag gehad,vriendelijke mensen en gastvrije ontvangst door iedereen.
Bedankt Amsterdam Crusaders, we’ll be back!!!!!