Volkel 23-08-23

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Volkel 23-08-23

Op woensdag 23 augustus maar weer eens een dagje de vliegbasis Volkel bezocht. Een van de laatste keren dat er mogelijk F-35’s afkomstig van de vliegbasis in Leeuwarden te fotograferen zijn die tijdelijk op de basis gestationeerd zijn in verband met baanrenovatie. Die is deze week afgerond en op vrijdag zullen de kisten terugkeren naar hun thuisbasis. Gekeken naar het weer en het baangebruik, ze vlogen de hele week op de parallelbaan, dus een plaatsje aan het hek aan de zuidelijke kant met zon in de rug was ideaal! Rond 10.00u kondigden de eerste kisten zich aan en uiteindelijk hebben in totaal 4 F-35’s, 6 F-16’s het luchtruim gekozen op de voormiddag. Onder de 6 F-16’s ook de 2 Quick Reaction Alert (QRA) kisten die 24/7 klaar staan om, indien nodig, binnen enkele minuten in de lucht zijn, om bijvoorbeeld een vliegtuig dat geen radiocommunicatie heeft met de verkeersleiding om één of andere reden, te onderscheppen. Hier word door de piloten met internationale handgebaren duidelijk te maken dat er iets mis is. Regelmatig “testen” de Russen het Europese QRA systeem door de grenzen van het luchtruim op te zoeken. Ook s’middags geen gebrek aan vliegbewegingen, 4 van beide soorten, en allemaal weer mooi in het zonnetje vast kunnen leggen. Foto’s zoals altijd in het bovenstaand blauwe balkje, veel kijk plezier!