Eerste vaart PH-BML luchtballon 17-08-2023

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Fotoalbum ballonvaart

Op donderdag 17 augustus maakte Henri van Bommel van https://hotballoon.nl/  de eerste vaart met zijn nieuw aangekochte luchtballon. Deze mooie felgekleurde ballon is in Duitsland bij de firma Schreuder Fire balloons gemaakt en kan 4 personen en een piloot meenemen. Een andere ballon die Henri in zijn bezit heeft, de “Berkvens ballon” kunnen  5 personen en een piloot mee. Kijk gerust eens op de site voor de prijzen en mogelijkheden voor een ballonvaart, een onvergetelijke ervaring.

Als crewlid ga ik regelmatig mee om te helpen bij het opbouwen, opstijgen en landen van de ballon. Deze keer was ik erbij om dit speciale moment op de gevoelige plaat vast te leggen.

Op deze bewolkte avond werd de ballon, onder toezicht van familie en vrienden, “opgebouwd” aan de Lienderweg op het evenemententerrein in Asten. Deze vaart betrof het een lesvaart voor een crew lid die later zelf ook ballonvaarder/piloot wil worden. Na alle checklists nagelopen te hebben was het tijd om op te stijgen. Zonder problemen en met een lekker windje ging het met een vlot gangetje richting Soerendonk waar ongeveer een uurtje later weer veilig geland werd. Vanaf nu zal deze ballon regelmatig in het luchtruim boven Someren-Eind en omstreken te zien zijn!

In het fotoalbum zijn ook enkele foto’s te vinden van de tweede vaart een dag later. Veel kijkplezier en misschien tot ziens bij een ballonvaart!