Falcon Autumn 2022

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Falcon Autumn 2022
Tussen 31 oktober en 18 november namen ruim 1000 militairen en 37 helikopters deel aan de oefening falcon Autumn. De Nederlandse krijgsmacht trainde samen met andere landen om zich voor te bereiden op grootschalige luchtlandingsoperaties. Ik was 2 dagen bij verschillende oefeningen aanwezig in Ossesluis en op de Ginkelseheide. Onder de blauwe knop bovenaan de tekst zijn de foto's van deze dagen te vinden,veel kijkplezier.
Onderstaande tekst is te vinden op de site van defensie.

Eenheden
De deelnemende militairen waren van 11 Luchtmobiele Brigade, het Defensie Helikopter Commando, de US Army Europe en de Poolse strijdkrachten.

11 Luchtmobiele Brigade

11 Luchtmobiele Brigade is een van de zwaarst getrainde eenheden van Defensie. Militairen van de brigade zijn herkenbaar aan de rode baret.

De luchtmobiele brigade is een snel inzetbare lichte infanteriegevechtseenheid. De brigade is binnen 7 tot 20 dagen wereldwijd inzetbaar voor de verdediging van eigen gebied, bondgenoten, bescherming van de internationale rechtsorde, rampenbestrijding en humanitaire hulp.

De Nederlandse brigade maakt deel uit van de Duitse Division Schnelle Kräfte. Nederlandse en Duitse luchtmobiele militairen werken dan ook zij aan zij tijdens de oefening.

Defensie Helikopter Commando

Het Defensie Helikopter Commando is de eenheid van Defensie waar alle helikopters zijn ondergebracht. Vliegbasis Gilze-Rijen is de thuisbasis voor de Apache-gevechtshelikopters, de Cougar-transporthelikopters en de Chinook-transporthelikopters. Op Maritiem Vliegkamp De Kooy staan de NH90-maritieme gevechtshelikopters.

11 Air Manoeuvre Brigade

Als 11 Luchtmobiele Brigade samenwerkt met het Defensie Helikopter Commando vormen ze 11 Air Manoeuvre Brigade (11 AMB). 11 AMB is wereldwijd binnen 20 dagen inzetbaar. Kleinere onderdelen van de brigade al binnen 7 dagen. Air manoeuvre kan worden ingezet bij alle soorten operaties: offensief, defensief of stabiliserend.

US Army Europe

De US Army Europe is een grote Amerikaanse legereenheid in Europa. Met hun aanwezigheid willen de Verenigde Staten agressie afschrikken en bondgenoten en partners verzekeren van hun inzet voor vrede en stabiliteit.

Poolse strijdkrachten (Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej)

Polen is sinds 1999 lid van de NAVO. Poolse militairen draaiden net als hun Nederlandse collega’s uitzendingen in onder meer Irak en Afghanistan. De Poolse strijdkrachten brengen tijdens Falcon Autumn hun Mi-8/Mi-17-transporthelikopter in. De helikopters zijn voor meerdere taken in te zetten.