Düsseldorf 28-11-21 Emirates A-380 Expo livery

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Album: Düsseldorf A-380

Sinds oktober vliegt luchtvaartmaatschappij “Emirates” uit Dubai met een speciaal gespoten vliegtuig, te weten een Airbus A-380, met reclame om aandacht te vragen voor de Expo 2021/2022 in Dubai. Dit vliegtuig, waar er inmiddels 3 van rondvliegen in deze kleuren, werd op deze dag verwacht op luchthaven Düsseldorf in Duitsland. Aangezien ik dit toestel wel een keer wilde fotograferen ben ik naar Düsseldorf getogen en daar een mooi plaatsje opgezocht. Vanwege het COVID virus was helaas het bezoekersterras afgesloten maar toch een mooi plekje op een hoge parkeergarage gevonden.

Het schilderwerk van het vliegtuig nam maar liefst 16 dagen in beslag en 4379 manuren. Deze livery zal de komende 6 maanden op de vliegtuigen te zien en worden op de diverse bestemmingen vanuit Dubai over de hele wereld ingezet en inmiddels is er ook al eentje op Schiphol geweest. Na deze tijd worden ze weer in de orginele kleuren gespoten.

Toen ik vertrok zag het weer er niet al te best uit maar gelukkig was het ter plaatse een stuk beter en heb ik buiten de A-380 ook nog wat andere leuke plaatjes kunnen schieten. Klik even op de link bovenaan de tekst en geniet van de foto’s,veel kijk plezier!!