De Valk Roofvogels 21-08-2021

geplaatst in: Natuur | 0
Album: De Valk Roofvogels

 

Na vele foto’s en berichten gezien te hebben over de Valk roofvogels heb ik zelf maar eens een ochtendje geboekt bij hun. Op zaterdagmorgen vroeg uit de veren want de fotosessie zou starten om 09.00u in het Gelderse Lunteren. Uiteraard op tijd gearriveerd en na een lekker bakje koffie en wat lekkers kwam Bettine al met de eerste vogel aan, een jonge oehoe. Deze kon nog niet vliegen maar we konden hem in alle mogelijke standen fotograferen.

De volgende vogel zat al een tijdje, onopgemerkt, klaar in een uitholling van boom, een bosuil. Zoals te zien op de foto’s heel goed gecamoufleerd. Ook de sneeuwuil kwam aan de beurt en kon op alle mogelijke manieren op de plaat gezet worden. Na de sneeuwuil was het de beurt aan de Hop, een mooie kleurrijke vogel waarvan zijn kuif omhoog gaat staan als hij net geland is, een uitdaging om dit mooi op de foto te krijgen. Een kerkuil kon gefotografeerd worden in een apart schuurtje waar enkele leuke attributen geplaatst zijn waar de uil op kon gaan zitten. Ook hier werd alles aan gedaan om de leukste foto’s te maken. Verder kwamen er nog de volgende vogels aan bod: Scharrelaar, Rode Wouw, Oehoe, Kerkuil, Roodpootvalk, Oeraluil ,Ransuil, Klapekster, Sperweruil, Europese zeearend en als de laatste de Amerikaanse zeearend. De laatste helaas niet vliegend omdat hij de volgende dag moest vliegen bij voetbalclub Vitesse. In seizoen 2008/2009 is Hertog (naam van de Arend) het clubsymbool van Vitesse en vliegt sinds die tijd bij elke thuiswedstrijd van de club een rondje door het stadion. Gelukkig vloog de Europese zeearend wel en deze kon wel heel spectaculair gefotografeerd worden tijdens zijn vlucht en het oppakken van een prooi uit het water ,geweldig!! Na dit geweld kwam er een eind aan deze super mooie morgen.Mede door het enthousiasme van Gerard en Bettine en de mooie setting met vijver en boomstammen is het een super gave beleving en zeker voor herhaling vatbaar. Neem eens een kijkje op hun site Valk roofvogels of op Facebook

Check de foto’s in het linkje bovenaan de tekst, veel kijk plezier!!