Oefening 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Brigade “Falcon Legion”

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Oefening Falcon Legion

Falcon Legion: Eén doel: de rode baret. Opleiding van de Luchtmobiel Brigade.

Op woensdag 31 april was ik getuige van deze opleiding. Op de Oirschotse heide werd een gedeelte van de opleiding uitgevoerd. De opleiding bestaat uit twee delen: De algemene militaire opleiding zoals elke militair die krijgt alleen met de toegevoegde accenten van fysieke inzetbaarheid en mentale hardheid in een vroeg stadium te trainen. Na dit gedeelte komt de opleiding meer gericht op de Luchtmobiele Brigade waaronder een basis helikopter training waarin ze leren werken met de transporthelikopters zoals de Chinook en Cougar.

Daarnaast leren ze verschillende manieren van optreden aan in verschillende terreinen en omstandigheden, bij dag en nacht, fysiek en mentaal zware omstandigheden. Zoals eerder gezegd: doel is de rode baret. Zodra ze opleiding gehaald hebben krijgen ze deze en kunnen ze ingezet worden bij allerlei crisissituaties over de gehele wereld. Op de foto’s is het helikopter oefengedeelte te zien. Een zogenaamde crashlanding werd nagebootst waardoor de helikopter onbruikbaar is geworden. Met een gewonde op de brancard werd er naar een nieuwe landingslocatie verplaatst waar een andere helikopter hen zou oppikken. De locatie lag helaas niet in de buurt dus er werden verschillende kilometers lopend afgelegd door het zand en heide. Daarnaast viel de duisternis in en dit maakte het allemaal niet makkelijker. Een complete serie met filmpjes is te zien op het Youtube kanaal van de Koninklijke Landmacht. Klik  HIER voor het Youtube kanaal.

Klik even op de blauwe knop bovenaan de tekst voor de foto’s. Veel kijkplezier!!!!