US Army helikopters op Eindhoven

geplaatst in: Luchtvaart | 0
US Army helikopters op Eindhoven

In de week van 15 maart stond op de planning dat ongeveer 54 helikopters via Eindhoven naar Rotterdam zouden vliegen. (Het werden er uiteindelijk 34) De helikopters van de 101st Airborne Division waren ruim 9 maanden in Oost-Europa. Daar maakte het deel uit van de versterkte Amerikaanse aanwezigheid in Europa. Via Duitsland vliegen de helikopters naar de vliegbasis Eindhoven voor een tankstop. Vervolgens gaan ze door naar een overslagterrein in de Rotterdamse haven dat tot ‘tijdelijk militair object’ is verklaard.

De planning was dat de eerste heli’s net na de middag zouden landen op vliegbasis Eindhoven, tanken en daarna doorvliegen. Helaas werden de eerste vluchten enkele uren uitgesteld waardoor mij plan om te gaan kijken in de haven van Rotterdam in het water viel. Toen maar besloten om eerst een paar uurtjes op de GLV-5 door te brengen ,het laagvlieggebied voor helikopters op de hei bij Oirschot. Dit leverde wat leuke foto’s op van een Cougar en Chinook. Na een middag op de hei werden de eerste 6 US Army helikopters rond 17.30u verwacht. Nog net met  licht genoeg deze op de foto kunnen zetten. De rest van de heli’s volgden in de dagen erna,helaas geen beelden van de heli’s op Eindhoven maar dat komst misschien de volgende keer. Veel kijkplezier!!