Winter 2021 op Nederlandse vliegvelden

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Winter 2021 op Nederlandse vliegvelden

In Februari kwam de voorspelling dat er binnen afzienbare tijd wel eens een behoorlijke pak sneeuw kon gaan vallen en doordat het ook langere tijd zou blijven vriezen,de sneeuw ook nog wel eens lang kon blijven liggen. Hierop maar eens een paar vrije dagen ingepland waaronder de eerste maandag nadat het gesneeuwd had. Vol goede moed naar Eindhoven waar ze nog druk bezig waren met het verwijderen van de sneeuw en het ijs,en dat laatste was een groot probleem. Het heeft welke enkele dagen geduurd voordat de startbaan gereed was voor gebruik.

Ook op andere vliegvelden waaronder Volkel bleek dit een probleem te zijn. op Eindhoven was dus niks te beleven dus maar een paar sfeer plaatjes gemaakt vanaf de parkeergarage P4. Daarna maar naar huis vertrokken omdat er op andere vliegvelden ook niks te doen was. De donderdag erna was de weersvoorspelling heel wat beter: Volle bak zon,weinig wind en een paar graden vorst: ideale omstandigheden om vliegbasis Gilze-Rijen te bezoeken. Hier staan de helikopters van het Defensie Helikopter Commando gestationeerd. De Apache,Cougar en Chinook waren alle drie actief op deze dag. Diverse zogenaamde white-outs werden gemaakt op de startbaan wat geweldige plaatjes opleverde. De Chinook en Cougar bleven helaas de meeste tijd ver weg. Ondanks dit toch een leuke dag gehad en weer veel bekende gezien en gesproken. Voor de foto’s: klik op de link in het blauwe vakje hierboven,veel kijk plezier!!