Bronsttijd Hoge Veluwe

geplaatst in: Natuur | 0
Album: Bronsttijd Hoge Veluwe

In september en oktober is het de tijd voor de bronst,de edelherten gaan op zoek naar de liefde. Op de Hoge Veluwe, Weerterbossen en de Oostvaardersplassen is dit tafereel van dichtbij te volgen. Het mannetjes hert dat ontzettend druk is met het bij elkaar houden van zijn kudde hindes en het op afstand houden van de de concurrentie. Het geburl van de diverse mannetjes is al van afstand te horen. Al verschillende keren ben ik in Weert wezen kijken naar dit schouwspel,helaas door de huidige Corona situatie is de uitkijktoren daar afgesloten. Daarom dit jaar maar een keer besloten om een kijkje te nemen op de Hoge Veluwe,in het Nationaal Park. Hier zijn diverse plaatsen waar je de herten kunt zien maar de Wildbaanweg is toch wel de populairste. Hier staan de eerste mensen s’morgens om 10.00u al paraat…… Rond 16.00u komt de boswachter en die strooit wat lekkers voor de beesten en niet lange tijd daarna dienen de eerste herten zich aan. Overigens zagen wij op deze plaats de eerste herten rond 1500u en die verdwenen enige tijd later ook weer. Ik zelf kreeg het Beekse Bergen gevoel daar,rijen mensen en volgens mij gewoon zekerheid dat de herten daar telkens terug komen. Al met al toch weer een leuke ervaring rijker en zeker voor herhaling vatbaar omdat het toch een zeer mooi gebied is waar van alles te zien is.