Helivlucht met de Belgische Luchtmacht

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Album: Helivlucht

Op 5 November kreeg ik de mogelijkheid om een vlucht mee te maken met een helikopter van de Belgische luchtmacht. De helikopter was een A-109 en vond plaats vanaf de Belgische luchtmachtbasis Bevekom (Beauvechain). In eerste instantie zou er met 2 heli’s gevlogen worden dus mijn hoop was gevestigd op wat air to air plaatjes. Helaas door een grote oefening,te weten Tropical Storm in Gabon was er niet genoeg capaciteit om met 2 helikopters te vliegen. De heli van dienst was de voormalige demo heli met de beschildering van een wolf. Uiteindelijk toch een hele leuke vlucht gemaakt met duidelijke uitleg van de co-piloot en het nodige laagvliegwerk waarbij we,onder ons, werden “ingehaald” door de Thalys die nog wat harder ging dan de dikke 200 km/u die wij op dat moment vlogen. Na de vlucht nog even “in de landing” gestaan waar enkele f-16’s een doorstart maakten. Ook was  dit weer een unieke gelegenheid die ik mijn lijstje kan bijschrijven.Dank gaat uit naar de Belgische Luchtmacht!