Wereldhavendagen Rotterdam 2019

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Album: Wereldhavendagen

Voor de 42e keer werden de Wereldhavendagen in Rotterdam gehouden. Het thema van dit jaar was “MariTeam” De organisatie wil hier mee aangeven dat iedereen als één groot team samenwerkt om samen goederen over te slaan,veilig en bereikbaar te blijven,duurzamer te worden en continue te innoveren. 3 dagen lang zijn alle aspecten van het havenbedrijf te zien rondom de Erasmusbrug en te bezoeken op locatie. Zo zijn er bijvoorbeeld excursies naar ECT containerterminal waar je het laden en lossen van containers van dichtbij kunt zien.Tijdens het drie daagse evenement bezochten in totaal 345.000 mensen dit evenement. Mijn bezoek was deze keer gericht op de demonstraties van de Koninklijke Marine en Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in samenwerking met de SAR helikopter. De Marine demonstreerde hoe de bemanning van een schip,dat door piraten gekaapt was, weer ontzet werd en de KNRM liet zien hoe een drenkeling uit het water gehaald werd door middel van een reddingboot en helikopter. Een heel mooi evenement om te bezoeken voor jong en oud. Kijk voor meer info op onderstaande link en voor de foto’s HIER

 WERELDHAVENDAGEN