Mondial Air Balloon

geplaatst in: Luchtvaart | 0
Album: Mondial Air Balloon

 

Op het vliegveld “Aerodrome de Chambley” in het Franse plaatsje Lorraine word elke 2 jaar het Mondial Air Ballons festival gehouden. Ongeveer 10 dagen lang stijgen er elke dag s’morgens en tegen de avond enkele honderden ballonnen op,een ongelofelijk spectaculair gezicht. Afgelopen jaar is ook het wereldrecord gevestigd met 456 ballonnen tegelijk in de lucht.

Ook het het team van Hotballoon ballonvaarten (http://www.hotballoon.nl/) uit Someren-Eind,waar ik sinds enkele jaren crewlid ben,was een deelnemer aan de geslaagde recordpoging. Helaas was ik hier niet bij aanwezig maar kreeg ik op zaterdagavond de mogelijkheid om mee te varen met de “Torkballon”.Dit was een geweldige ervaring om mee te maken. Een heel vliegveld vol met opstijgende ballonnen,heel indrukwekkend! Zoals je kunt zien ook hier enkele foto’s gemaakt,veel kijkplezier!